Reganto als bewindvoerder
Heb je een lichamelijke of geestelijke beperking of heb je problematische schulden? De kantonrechter kan dan een beschermingsbewindvoerder aanstellen om je financiën op orde te brengen, te beheren en te beschermen. Tot het takenpakket van een beschermingsbewindvoerder hoort onder andere het optimaliseren van je inkomen. We controleren of jij wel krijgt waar je recht op hebt. Verder verzorgen wij je belastingaangifte, doen wij verzoeken tot kwijtschelding en declareren wij gemaakte zorgkosten. Natuurlijk zien wij er ook op toe dat er een balans is tussen inkomsten en uitgaven. Zo kom je niet in de financiële problemen.
- info@reganto.nl
- 06 16 08 73 92
- info@reganto.nl
- 06 16 08 73 92
Wat gebeurt er als ik onder bewind sta?
De bewindvoerder opent namens jou twee nieuwe bankrekeningen: een beheergeldrekening en een leefgeldrekening.
Op de beheergeldrekening komen alle inkomsten binnen. Daarnaast betaalt Reganto van deze bankrekening alle vaste lasten en boeken we wekelijks leefgeld naar jouw leefgeldrekening over.
Op de leefgeldrekening ontvang je weekgeld om boodschappen van te kunnen halen. Van de leefgeldrekening ontvang je daarom ook een bankpas.
Het weekgeld bepalen we op basis van jouw inkomsten en uitgaven. Het kan dus wel zijn dat je minder kunt uitgeven dan je gewend was.
Zijn er extra onvoorziene uitgaven nodig? Dan is het mogelijk om extra leefgeld te ontvangen op de leefgeldrekening, natuurlijk wel alleen wanneer het budget dat toelaat.
Snelle aanpak van je financiële zorgen
Wat is bewind?
Bekijk de video
Wat doet een bewindvoerder voor mij?
Op het moment dat je onder bewind komt te staan, neemt een bewindvoerder jouw volledige financiën over. Er wordt zoveel mogelijk gezorgd dat al jouw vaste lasten worden betaald en dat er voor jou geld overblijft om boodschappen van te betalen. Jouw taak is om voldoende inkomen te genereren.
Al jouw post gaat rechtstreeks naar de bewindvoerder, waardoor je thuis minder (vervelende) brieven ontvangt. Zijn er schulden? Dan mag de deurwaarder alleen nog maar met de bewindvoerder communiceren en mag deze geen contact meer met jou opnemen. Dit zal voor een enorme rust zorgen. Staat er wel nog een deurwaarder op jouw stoep? Dan mag je die naar de bewindvoerder doorsturen.
Bij schulden zal de bewindvoerder samen met jou een plan van aanpak opstellen om deze schulden op te lossen. Wij proberen altijd samen met jou een oplossing te bedenken voor jouw situatie. Ben je benieuwd hoe wij jouw schulden kunnen aanpakken? Klik dan hieronder.
De taken van een bewindvoerder
De bewindvoering zal alles regelen voor je financiën. Dat betekent dat hij in principe alles zal afhandelen wat jouw geldzaken betreft. Hier vallen onder andere de volgende taken onder:
- Inkomen monitoren en bewaken
- Betalen van alle vaste lasten en leefgeld
- Afhandelen van alle financiële post
- Opstellen van een begroting
- Aanvragen van (bijzondere) bijstand
- Aanvragen van kwijtscheldingen
- Aanvragen en wijzigen van toeslagen
- Indienen van de jaarlijkse belastingaangifte IB (box 1)
- Verstrekken van online inzage zodat je mee kan kijken
Heb je schulden? Dan vallen de volgende taken ook onder het bewind:
- Inventariseren van schulden
- Plan van aanpak voor het oplossen van de schulden
- Succesvol aanvechten van beslag op inkomen, inboedel en bank
- Treffen van betalingsregelingen
- Aanvragen en begeleiden na schuldhulpverlening: MSNP & WSNP
Wat doe jij zelf?
- Inkomen genereren
- Bewindvoerder op de hoogte houden van alle wijzigingen
- Meewerken
Kosten van bewindvoering
Wanneer je een participatie uitkering hebt, kost bewindvoering je niets en worden de kosten van bewind vergoed door de gemeente. Bij hogere inkomens bepaalt de gemeente of je dit vergoed krijgt. Ben je benieuwd of je hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op.
Voordelen van bewindvoering
- Bewindvoering zorgt voor veel rust. Jij weet dat alle belangrijke geldzaken worden geregeld.
- Wij zijn experts in het aanpakken van schulden.
- Deurwaarders en financiële post komen zoveel mogelijk naar ons.
- De gemeente vergoedt soms de kosten van bewindvoering (let op: dit kan per gemeente verschillen)